Work in progress

Waar werkt De Vliegenier momenteel aan?

1. Een uniek kunstwerk voor aan de muur: een originele nose cowl van een Taylorcraft uit de jaren ’40 met een hoogglans gepolijste aluminium McCauley fixed pitch propeller. De combinatie wordt op de muur gemonteerd d.m.v. een op maat gemaakte bevestigingsplaat. Door een perfect passende as kan de propeller ook draaien. Lengte propeller: 1.80m.

Taylorcraft nose cowl met McCauley prop

DSC_1755


2. Een stuur- en bakboord flap van een Boeing 737 worden getransformeerd tot een one of a kind bank, bekleed met lederen zit- en rugvlakken en een aluminium onderstel.

Boeing 737 flap assembly - devliegenier.com
Boeing 737 flap assembly – devliegenier.com

Hieronder het vliegtuig waarvan de flaps afkomstig zijn. Het gaat om de Boeing 737-500 met serienummer MSN 27368. De flaps zie je achter de wielen van het hoofdlandingsgestel.

1994-2013 LOT Polish Airlines
Total cycles since new: (=aantal gemaakte vluchten): 32.308
Total time since new: (=aantal gedraaide uren): 46.085
Komt inclusief bewijs van Polish Airlines dat het toestel zijn diensttijd in goede staat heeft afgerond.

LOT Boeing 737
DSC_1635
ID tag

3. Een one of a kind kunstwerk bestaande uit een gebogen en getordeerde staander met als centerpiece de originele staartrotorbladen van een helikopter. Binnenkort zijn de staartrotorbladen van een Alouette 3 (zie foto), Alouette 2, Bell 47, Robinson R44 en Westland Lynx beschikbaar. D.m.v. een as kunnen de bladen ook draaien.

Alouette 3

Een heads up ontvangen als deze items beschikbaar zijn? Laat het weten via ons contactformulier.